Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از رزمندگان دفاع مقدس با بیان اینکه تاکنون نظیر مراسم محرمی که در جبهه برگزار می‌شد را ندیده‌ام، گفت: نوحه خوانی و سینه زنی در جبهه حال و هوای خاصی داشت و در آنچه که نقل می‌شد تحریفی صورت نمی‌گرفت و نوحه خوان‌ها کلمات را به درستی ادا می‌کردند نه مانند امروز که صدای مداح روی اکو می‌پیچید.

محمدحسین سالاری‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار ایثار و شهادت ایران اکونومیست با بیان اینکه مراسم محرم در جبهه با شور و هیجان خاصی برگزار می شد، بیان کرد: در ایام محرم مداحی صادق آهنگران و کویتی پور و روضه خوانی و سخنرانی آیت الله مظاهری از بلندگو برای رزمندگان در جبهه پخش می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حسینه قرارگاه لشگر نماز جماعت، جشن‌ها و مراسم سوگواری ائمه اطهار (ع) برگزار می‌شد و در خط مقدم نیز رزمندگان دعاهای کمیل، ندبه، زیارت عاشورا، مداحی، نوحه خوانی و سینه زنی در سنگرها را به صورت ۲ یا سه نفره و در زمانی که شرایط مهیا بود به صورت گروهی انجام می‌دادند.

سالاری‌فر با بیان اینکه تاکنون نظیر مراسم محرمی که در جبهه برگزار می شد را ندیده ام، توضیح داد: نوحه خوانی و سینه زنی در جبهه حال و هوای خاصی داشت و در آنچه که نقل می‌شد تحریفی صورت نمی‌گرفت و نوحه خوان‌ها کلمات را به درستی ادا می‌کردند نه مانند مراسمی که اکنون با ادوات موسیقی برگزار می شود و صدای مداح روی اکو می پیچید و مشخص نیست چه می خواند.

مداحی آهنگران قبل از عملیات میمک 

این رزمنده دفاع مقدس که دارای ۲۵ درصد جانبازی است بیان کرد: رزمندگان در مراسم‌های محرم در جبهه به صورت خودجوش مداحی می کردند و برخی مواقع نیز حاج صادق آهنگران و کویتی پور برای مداحی به جبهه می آمدند.

سالاری‌فر افزود: آهنگران قبل از عملیات میمک در ایلام به قرارگاه لشگر آمد و برای رزمندگان مداحی و نوحه خوانی کرد من قبل از آن فقط او را در تلویزیون دیده بودم و با دیدن او در جبهه شگفت زده شدم، شب بعد ما برای اعزام به عملیات به خط مقدم جبهه رفتیم.

وی خاطرنشان کرد: کویتی‌پور را هم اولین بار در قرارگاه نزدیک به اهواز که برای نوحه خوانی آمده بود، دیدم رزمندگان حال و هوای عجیبی داشتند و پیش بینی می کردند عملیات در شرف انجام است و غروب روز بعد برای عملیات اعزام شدند.

برگزاری مراسم محرم در شب‌های عملیات 

این رزمنده دفاع مقدس که در مقابله با کومله دمکرات ها در کردستان و جبهه‌های غرب و جنوب حضور داشته، گفت: مراسم سوگواری امام حسین (ع) در ماه محرم حتی در شب های عملیات هم برگزار می شد، همیشه ایستگاه های صلواتی شربت و چای در جبهه وجود داشت اما فعالیت این ایستگاه در ماه محرم پر رنگ تر بود و غذای رزمندگان را مردم تامین می کردند. 

سالاری با بیان اینکه شب های نزدیک عملیات در جبهه جو معنوی خاصی حاکم بود و ایثار و از خودگذشتگی وجود داشت که اکنون کمرنگ شده، اضافه کرد: یک شب مانده به عملیات کربلای چهار کنار خرمشهر به سمت اروند؛ شهرک حضرت ولیعصر روبروی جزیره بوبارین و جزیره ماهی که قرارگاه تاکتیکی لشکر ۲۱ امام رضا (ع) بود رزمندگان غواص که می خواستند به داخل آب بروند زیارت عاشورا خوانند و با حالت معنوی از هم حلالیت طلبیدند، در آن عملیات من پیک گردان یعنی رابط بین فرماندهی و خط مقدم بودم چراکه برای اطلاع دادن برای عقب نشینی یا اضافه نیرو نمی توانستیم از بی سیم استفاده کنیم.

وی توضیح داد: در آن عملیات رزمندگان از قیام امام حسین (ع) تاثیر گرفته بودند برخی مجروح و تعدادی به شهادت رسیدند، زمانی که به کمک مجروحان می رفتیم یا به آنها آب می دادیم، می گفتند: اول به دوستم آب بدهید یا او را نجات دهید، خودگذشتگی کسی که ترکش خورده و به فکر همرزمش است برای ریا نبود بلکه از ته دل و برای رضای خدا بود.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: دفاع مقدس ، ماه محرم ، صادق آهنگران